Så er aspargessæsonen igang igen og jeg glæder mig til den hvert år som et lille barn til jul. Og de sidste år her jeg fået mine fra Søren Wiuff og de er fantastiske. Så laver jeg mad med asparges i en 14 dages tid eller til familie og venner får nok ;-). Denne ret er super let og tager ingen tid at smækkesammen og så er der SÅ meget smag og lækkerhed i den.
150 g pancetta
6 hvide asparges
saft og skal af en citron
250 g parmesan
300 g Tagliatellepasta (en god med æg)
salt og peber
Skræl aspargesene skær hovederne fra og skær resten i 1-2 cm stykker
Blancher stykkerne i saltet vand i 2 min, tag dem op og sæt dem til side
Bland citronskal og saft med parmesanen
Skær pancettaen i tern og steg dem af på stor pande
Kog pastaen og når der er 2-3 min tilbage af kogetiden kommes aspargesen op til pancettaen og det steger lidt sammen
Når pastaen er færdig flyttes den over i panden og vendes med pancetta og asparges. Vend nu citron/parmesan blandingen i og suppler med kogevand fra pastaen til den bliver cremet. Server med det samme og evt med en let salat til.