Nu er det jo sæson for stenbiderrogn og da jeg havde købt en billig canadisk hummer fik jeg lyst til en lille hummersalat.
Den er super let at lave og smager forrygende: Fed og frisk på en gang.
1 hummer på 600g
100 g stenbiderrogn
½ æble
¼ fennikel
Feldsalat
Dressing
4 spsk. græsk yoghurt 2%
3 spsk. mayonnaise
1 ½ tsk. ketchup
et drys cayennepeber
revet citronskal
lidt citronsaft
hakket dild
Start med at tage kødet ud af hummeren. Husk der er kød i leddene og ikke kun hale og klør. Rør ingredienserne sammen til dressingen. Smag til med salt og peber. Dressingen skal være lidt syrlig. Hak fennikel og æble i små tern. Skær hummer i mindre (1 x 1 cm) stykker og bland det hele sammen. Den må gerne trække en times tid i køleskabet, men skal ikke være iskold ved serveringen.
Anret salaten på en bund af feldsalat og pynt med lidt dildtoppe. Den kloge havde måske gemt en skefuld rogn til at pynte med 😉
Velbekommen