Opskrifter

Onsdagsluksus!

kaviar og hummer
Jeg var utrolig heldig for kort tid siden. Jeg købte 50 gram Baerii kaviar i Irma for latterlige 200,-. Jeg er blevet helt vild med kaviar de seneste år. Det er en luksus som jeg kun får, når jeg er ude og spise rigtigt fint og når jeg laver mine ”søndagsmiddag” med forskellige gæstekokke. Desuden havde de også frosne Maine hummerhaler til en fornuftig pris, så sådan to købte jeg også. Nu var planen at forkæle nogen en dag. Da min datter og hendes kæreste kom forbi til middag en onsdag slog jeg til. Det blev en ufatteligt lækker servering og opskriften får I her:
50 gram kaviar
2 stk. rå/frosne hummerhaler (ikke de små, men ”rigtige” hummerhaler)
1 stk. lille blomkål
½ l. Piskefløde
Smør
Revet citronskal
Lidt urter oxalis er optimalt, men andre urter kan også gøre
IMG_4914
Start med at lave helt tynde skiver (Crudité) af blomkåls buketter og læg disse i koldt vand med et par dråber citron og nogle isterninger.
Skær resten af blomkålen i mindre stykker og kog det mørt i størstedelen af fløde med et drys revet citronskal.
Si fløden fra og blend blomkålen med den resterende fløde og en klat smør. Smag til med citron, salt og peber. Det skal være en puré og ikke en mos 😉
Sæt puréen til side og varm en pande op med lidt smagsneutral olie og en stor klat smør.
Flæk hummerhalerne i to og steg dem omkring 1 minut på skærefladen. Så vender du dem og pøser smør over mens at skallen skifter farve. Når skallen er rød; efter ca. 1-2 min tager du dem af panden og gør klar til anretning.
Læg en portion puré på tallerkenen og bank tallerkenen i bunden så puréen fordeler sig jævnt over fladen. Fordel de afvandende rå blomkålsskiver i den ene side og urter over. Så lægger du hummerhalen så rundingen følger tallerkenkanten og en pæn klat kaviar ved siden af…
Så er det bare at servere retten med et glas god hvidvin med en god friskhed og kraft.
Velbekomme!

Jeg hedder Anders Hjerming. Bloggen er en konsekvens, af at jeg alligevel beskæftiger mig med mad, en meget stor del af min tid. Jeg laver mad, jeg spiser en del ude, jeg læser om mad, jeg fotograferer mad engang imellem og så er en del af min venskabskreds i madbranchen på den ene eller anden måde. På bloggen vil jeg skrive stort og småt om de fleste aspekter af mad. Der vil være opskrifter, restaurantbesøg, omtale af gear til madlavning, omtale af arrangementer o.s.v.

3 thoughts on “Onsdagsluksus!

  1. Jeg har kogt flere hundrede hummer i mit lange liv. Danske er naturligvis toppen, men canadiske kan også bruges og som vi ved, er prisen nemmere at forhold sig til. Jeg bor en del af året i Fort Lauderdale, hvor jeg kan købe Maine-hummere i alle størrelser. Benytter mig helt vildt af det, da det er og bliver min favoritspise. Jeg indrømmer, at jeg bedst kan lide en velkogt hummer med et godt stykke brød og min egen dressing. Ikke noget amerikanerri med smørsovs etc. Er heller ikke vild med Newburd eller Amoricane.
    Jeg har nu 4 gange faldet for fristelsen og købt Maine humerhaler hos Irma. Første gang til en gæst, og jeg indrømmer, at jeg var glad for at have et alternativ. De er jo ikke til at flå ud af skjoldet. Ligner en gang pluktorsk når jeg har taget den smule kød, der findes ud af skjoldet.
    Sidst gang tog jeg et billede af kødet på min vægt – 87 gram, som lignede ……….Jeg lavede en hummersalat til mig selv og det smagte ok, men ikke overvældende.
    Jeg har bedt chefen om at tilberede et forsøg til sig selv og give mig en tilbagemelding. DET ER UNDER IRMAS VÆRDIGHED AT HANDLE MED DET PRODUKT. Jeg tog også billede af skallerne, så han kunne se, at jeg havde arbejdet med sagen.
    Er lidt spændt på, hvordan de to haler, som jeg skal ud og koge nu opfører sig.
    Du skrev om fremgangsmåde, men nævnte intet om resultatet.
    Med venlig hilsen
    Bente Jørgensne
    Roskilde Kloster

    1. Hejsa
      Jeg vil sige at for prisen og med den måde jeg tilberedte blev de rigtigt fine. Jeg foretrækker også friske danske, men pungen er ikke altid til det.
      Held og lykke med dit eget projekt.
      Anders

Leave a Reply

Din emailadresse vil ikke blive offentligtgjort.Krævede felter er markeret *