Opskrifter

Efterårssalat eller Rødkålssalat

IMG_4745

Jeg skulle lave et par salater forleden og det er ingen hemmelighed, at det nok ikke er det jeg spiser mest af, men alligevel kan jeg godt lide at lave salater. Inspirationen til denne kommer fra Almanak fra Meyer. Min udgave er lidt mere “frugtet” og dressingen en tand mere syrlig.

1/2 finhakket rødkål saltes med 1 spsk salt trækker ca. 1 time – masser saltet ind i kålen med hænderne.
Smuttede mandler ristes i olivenolie til de er let brune drysses med salt og køler af på fedtsugende papir/køkkenrulle 😉

Rør en dressing af kirsebæreddike, Rapsolie og honning

Mandler, tørrede tranebær, Brombær og blåbær blandes (gem lidt af det hele til pynt) i salaten sammen med dressingen

Det er meget lækkert med blød feta/blokost ved siden af….. men det er det til de fleste salater 😉
Og har du en potte Oxalis er den super flot på….

Salaten går godt med efterår/vinter retter med god sauce til… Velbekommen!

Jeg hedder Anders Hjerming. Bloggen er en konsekvens, af at jeg alligevel beskæftiger mig med mad, en meget stor del af min tid. Jeg laver mad, jeg spiser en del ude, jeg læser om mad, jeg fotograferer mad engang imellem og så er en del af min venskabskreds i madbranchen på den ene eller anden måde. På bloggen vil jeg skrive stort og småt om de fleste aspekter af mad. Der vil være opskrifter, restaurantbesøg, omtale af gear til madlavning, omtale af arrangementer o.s.v.

Leave a Reply

Din emailadresse vil ikke blive offentligtgjort.Krævede felter er markeret *