Opskrifter

Spaghetti og kødsovs

IMG_5683

Der er på nettet (Facebook) diskussioner om ”den rigtige måde” at lave diverse retter. Flest diskussioner er der om Carbonara og Bolognese. Disse to italienske klassikere kan virkeligt skille vandende og starte meget hadske diskussioner mellem diverse kokke, anmeldere og lægmænd. Derfor er jeg holdt op med at lave disse retter, altså med de navne og laver nu de udgaver jeg altid har lavet og kalder dem bare noget andet som f.eks Spaghetti og kødsovs i stedet for Sugo de bolognese. I før i tiden da jeg havde hjemmeboende børn var det en ret som kunne knaldes sammen på ca. 20 min fra start til maden stod på bordet. Den går altså ikke mere. Den udgave jeg laver i dag tager ca. 1,5 time hvoraf 30 min er forberedelse og minimum en time er stille boblen over blusset…

Ingredienser:

400 g økologiske hakkede okse fedt 7-10%
2 gulerødder
2 mellemstore løg
1 stort fed hvidløg
3 stilke blegselleri
1 ksps chilliflager
2 spks hakkede soltørrede tomater i olie
2 ds hakkede tomater
3 spks tørret Oregano
1 spsk tørret Basilikum
2 spsk æbleeddike

Fremgangsmåde:

Start med at hakke løg, selleri og gulerødder fint, i Italien kaldes denne blanding ”Sofritto” og er en af hjørnestene i det italienske køkken(se foto)

IMG_5685

Jeg steger kødet først i olivenolie ved højeste varme så det tager godt med farve- Husk der skal ikke røres for meget i kødet, ellers koger det i stedet for at stege. Så tilføjer jeg ”sofrittoen” og det finthakkede hvidløg. Når grønsagerne er blevet ”blanke” kommer jeg de hakkede soltørrede tomater og chilliflager i og lader det stege med et par min inden jeg kommer de alm. hakkede tomater i.

Til sidst kommer jeg krydderierne og eddiken i og skruer helt ned for varmen så gryden blot står og små bobler. Det skal den så mindst en time, hvis der er god tid kan den boble med låg 45 min og uden 45.

IMG_5684

Når den er klar serveres den med din favorit pasta. Jeg kan virkeligt godt lide at bruge ”konkylier” mens andre foretrækker alm spaghetti.

Jeg er i øvrigt begyndt at lave en blanding af friskrevet Parmesan og Pecorino til min pasta. Smager bedre end ren Parmesan og har en lækker måde at smelte på.

Velbekommen

Jeg hedder Anders Hjerming. Bloggen er en konsekvens, af at jeg alligevel beskæftiger mig med mad, en meget stor del af min tid. Jeg laver mad, jeg spiser en del ude, jeg læser om mad, jeg fotograferer mad engang imellem og så er en del af min venskabskreds i madbranchen på den ene eller anden måde. På bloggen vil jeg skrive stort og småt om de fleste aspekter af mad. Der vil være opskrifter, restaurantbesøg, omtale af gear til madlavning, omtale af arrangementer o.s.v.

Leave a Reply

Din emailadresse vil ikke blive offentligtgjort.Krævede felter er markeret *