Opskrifter

Min Indiske gryderet med kylling og spinat

 

IMG_8420

Forleden var min trang til indisk mad overvældende og jeg stod i Brugsen og holdt en Meyers Butterchicken færdigret i hånden. Den havde jeg hørt Martin Kongsted omtale rosende i Bernaise er dyrens konge og overvejet at prøve. Når jeg får cravings efter indisk kommer jeg ofte i tanke om at kyllingekødet gerne skal marineres i 3 til 24 timer og så opgiver jeg igen. Derfor er det sjældent jeg får lavet indiske retter. Men i dag droppede jeg i sidste sekund færdigretten og købte ind til en gryderet med kylling. Her var der ikke tale om at marinere og resultatet blev virkeligt lækkert og velsmagende, så den er nedskrevet i hast for at huske hvad jeg gjorde.

Ingredienser:

800g kyllingebryst
2 dåser flåede tomater
1 dåse kokosmælk
4 løg
½ rød chili
500 g frisk spinat
1 ds. Kikærter
Frisk ingefær
Kanelstang
Korianderfrø
Kardemommekapsler
Sennepsfrø
Garam masala
Chilliflager
Saften fra ½ lime

IMG_8364

Del kyllingebrysterne på langs og skær så på tværs så stykkerne er ca. 1 x 2 cm steg dem af i neutral olie – raps eller vindruekerne og tag dem op på en skål.
I den resterende olie steges de skivede løg i 5-7 min til de har taget godt farve men naturligvis ikke er brankede.
Kom nu 2 spsk. hakket ingefær, kanelstangen, 2 spsk. knuste korianderfrø, 1 spsk. sennepsfrø, 5 kardemommekapsler (let knuste så de har åbnet sig), 1 tsk. chilliflager, ½ hakket frisk chili og 1 spsk. garam masala i og steg det med et par minutter.
Hak de hele flåede tomater lidt i dåsen(brug en alm spisekniv så du ikke ødelægger skæret på din køkkenkniv) og hæld dem over sammen med dåsen med kokosmælk.
Efter ca. 10-12 min kommes de skyllede kikærter i og det koger yderligere 10 min. Nu kommes den skyllede spinat i og du røre godt rundt. Kom evt. låg på et par min til spinaten er faldet lidt sammen.
Til sidst kommes kyllingekødet i og varmes godt igennem.

Retten kan serveres med ris, men vi spiste den uden og den var rigeligt mættende for 3 voksne og der var en enkelt portion til fryseren

Server Raita til her er min opskrift:

5 dl græsk youghurt 2%
½ udkærnet agurk
½ grøn chili
1 stor eller 2 mindre tomater
Hakket frisk mynte
Hakket frisk koriander
½ tsk knust spidskommen
½ finthakket rødløg

Skær agurk, tomater, chili og rødløg fint ud bland alle ingredienser sammen. Smag til med salt og peber, lad det trække en lille times tid…

Frisk koriander og Naanbrød er også lækkert tilbehør.

Velbekommen

Jeg hedder Anders Hjerming. Bloggen er en konsekvens, af at jeg alligevel beskæftiger mig med mad, en meget stor del af min tid. Jeg laver mad, jeg spiser en del ude, jeg læser om mad, jeg fotograferer mad engang imellem og så er en del af min venskabskreds i madbranchen på den ene eller anden måde. På bloggen vil jeg skrive stort og småt om de fleste aspekter af mad. Der vil være opskrifter, restaurantbesøg, omtale af gear til madlavning, omtale af arrangementer o.s.v.

Leave a Reply

Din emailadresse vil ikke blive offentligtgjort.Krævede felter er markeret *