Opskrifter

Hummersalat med stenbiderrogn

hummerogrogn

Nu er det jo sæson for stenbiderrogn og da jeg havde købt en billig canadisk hummer fik jeg lyst til en lille hummersalat.
Den er super let at lave og smager forrygende: Fed og frisk på en gang.

1 hummer på 600g
100 g stenbiderrogn
½ æble
¼ fennikel

Feldsalat

Dressing
4 spsk. græsk yoghurt 2%
3 spsk. mayonnaise
1 ½ tsk. ketchup
et drys cayennepeber
revet citronskal
lidt citronsaft
hakket dild

Start med at tage kødet ud af hummeren. Husk der er kød i leddene og ikke kun hale og klør. Rør ingredienserne sammen til dressingen. Smag til med salt og peber. Dressingen skal være lidt syrlig. Hak fennikel og æble i små tern. Skær hummer i mindre (1 x 1 cm) stykker og bland det hele sammen. Den må gerne trække en times tid i køleskabet, men skal ikke være iskold ved serveringen.

Anret salaten på en bund af feldsalat og pynt med lidt dildtoppe. Den kloge havde måske gemt en skefuld rogn til at pynte med 😉

Velbekommen

Jeg hedder Anders Hjerming. Bloggen er en konsekvens, af at jeg alligevel beskæftiger mig med mad, en meget stor del af min tid. Jeg laver mad, jeg spiser en del ude, jeg læser om mad, jeg fotograferer mad engang imellem og så er en del af min venskabskreds i madbranchen på den ene eller anden måde. På bloggen vil jeg skrive stort og småt om de fleste aspekter af mad. Der vil være opskrifter, restaurantbesøg, omtale af gear til madlavning, omtale af arrangementer o.s.v.

Leave a Reply

Din emailadresse vil ikke blive offentligtgjort.Krævede felter er markeret *