Opskrifter

Let Thaifiskesuppe

Jeg er glad for det thailandske køkken, men som med de fleste ting bliver det ofte til ret standard retter jeg får lavet. Og da jeg har en ide om at jeg skal til at spise /lave mere fisk blev det en fiskesuppe denne gang. Den er super let at lave og hvis man bare passer på ikke at komme fisken i for længe er den også let at blive til en succes

Ingredienser:

Olie(Neutral eller jordnøddeolie)
Ingefær
½ rød Chili
Rød chilipasta
2 stilke citrongræs
2 ds. Kokosmælk
2 bundter Forårsløg
2 gulerødder
3 blade keffirlime
250 g bønner friske eller frosne
300 g rå tigerrejer
300 g kulmulefilet uden skind
1 spsk rørsukker eller thaisukker
2,5 dl fiskebouillon( Jeg brugte en Dashino-moto jeg havde liggende)
150 g nudler

Start med at ingefær, chili og citrongræs.

Kom olie i wokken og varm den godt op. Tilsæt chillipastaen og rør godt rundt et minuts tid, så det ikke brænder på.

Tilsæt citrongræs, chili og ingefær og steg det med 2 min. Kom kokosmælken ved og lad det simer 5-7 min. Kom fiskebullionen ved.

Skræl gulerødderne, halver dem på langs og skær dem i tynde skrå skiver. Skær forårsløgene i ca.0,5-1 cm stykker. Kom gulerødderne og forårsløgene i wokken og lad det koge ca. 5 min.

Rens bønnerne og skær dem i mundrette bidder og de skal så i wokken.

Smag nu retten til og tilsæt evt. sukker hvis den trænger til lidt sødme.

Fisken skæres i tern på 2,5 x 2,5 cm og kommes wokken sammen med rejerne.

Nu skal det koge 2-5 minutter

Samtidig med at fisken kommer i koger du nudlerne i 3-4 min(eller efter anvisningen)

Nudlerne kommes i bunden af tallerknen og suppen hældes over.

Retten er klar til servering og drysses med ristede cashewnødder og koriander.

Velbekommen

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *