Diverse / Restaurantbesøg

Lidt om burgere!!!

hjemmeB

Lad mig starte med at sige jeg ELSKER burgere. Derfor forsøger jeg også at smage så mange som muligt, og derudover laver jeg ofte en omgang til familie og venner.

Faktisk startede min kærlighed til burgere i Sverige i starten af 70erne. Min familie boede i Sverige i en årrække, og der stødte jeg på burgeren og burgerkæden CLOCK for første gang og det var meget vildt og amerikansk. Konceptet var som MacDonald og Burger King, men ingen af disse fandtes i Danmark på det tidspunkt. Burger King åbnede først i 1977 og resten er jo historie 😉

I øjeblikket har jeg flere favoritter hvor Sliders www.sliderscph.dk nok indtager en førsteplads. Ideen med en menu med tre små forskellige burgere er fantastisk og særligt når de er lavet så varierede og  i utrolige udgaver. Deres fritter er gode og grove, men svingende i udførslen; første gang jeg var der, måtte jeg sende dem retur, da de åbenbart havde glemt at varme dem!!

jagger

En helt ny utrolig burger smagte jeg for første gang forleden: Jagger http://jagger.dk/. Rasmus Oubæks nyeste skud på sin kæde af restauranter i Istedgade. En fastfoodrestaurant med meget høj kvalitet på burgeren. Den var virkelig god og smagte grillet og uden for meget halløj. Pomfritterne var som MacD, så ok uden at være noget særligt. Tilgengæld kan man få Oubæks bearnaise som tilbehør. Mmmmm!

grisen

Så er der sidste skud. Og her støder jeg på et teknisk problem; det er faktisk ikke en burger, men en bøfsandwich. Jeg besøgte for 14 dage siden Grisen http://foodand.dk/grisen/ og her prøvede jeg deres bøfsandwich med brunsovs og hele udtrækket. Det er en virkelig god sag med en masse løg i forskellige udgaver, rødbeder og agurkesalat. Den er veltilberedt, velsmagende og meget mættende. Jeg havde faktisk tænkt mig at smage deres hotdog, men det må blive en anden gang.

Nå, ja. Jeg går stadig forbi MacD engang imellem. Der foretrækker jeg deres MacBacon som er en god og hurtig lille sag.

P.S Der kommer meget snart et indlæg med lidt opskrifter på hjemmelavede burgere og diverse tilbehør.

Jeg hedder Anders Hjerming. Bloggen er en konsekvens, af at jeg alligevel beskæftiger mig med mad, en meget stor del af min tid. Jeg laver mad, jeg spiser en del ude, jeg læser om mad, jeg fotograferer mad engang imellem og så er en del af min venskabskreds i madbranchen på den ene eller anden måde. På bloggen vil jeg skrive stort og småt om de fleste aspekter af mad. Der vil være opskrifter, restaurantbesøg, omtale af gear til madlavning, omtale af arrangementer o.s.v.

Leave a Reply

Din emailadresse vil ikke blive offentligtgjort.Krævede felter er markeret *