Opskrifter

Superlet pastaret med asparges og pancetta

 

Så er aspargessæsonen igang igen og jeg glæder mig til den hvert år som et lille barn til jul. Og de sidste år her jeg fået mine fra Søren Wiuff og de er fantastiske. Så laver jeg mad med asparges i en 14 dages tid eller til familie og venner får nok ;-). Denne ret er super let og tager ingen tid at smækkesammen og så er der SÅ meget smag og lækkerhed i den.

150 g pancetta
6 hvide asparges
saft og skal af en citron
250 g parmesan
300 g Tagliatellepasta (en god med æg)
salt og peber

 

Skræl aspargesene skær hovederne fra og skær resten i 1-2 cm stykker

Blancher stykkerne i saltet vand i 2 min, tag dem op og sæt dem til side

Bland citronskal og saft med parmesanen

Skær pancettaen i tern og steg dem af på stor pande

Kog pastaen og når der er 2-3 min tilbage af kogetiden kommes aspargesen op til pancettaen og det steger lidt sammen

Når pastaen er færdig flyttes den over i panden og vendes med pancetta og asparges. Vend nu citron/parmesan blandingen i og suppler med kogevand fra pastaen til den bliver cremet. Server med det samme og evt med en let salat til.

Jeg hedder Anders Hjerming. Bloggen er en konsekvens, af at jeg alligevel beskæftiger mig med mad, en meget stor del af min tid. Jeg laver mad, jeg spiser en del ude, jeg læser om mad, jeg fotograferer mad engang imellem og så er en del af min venskabskreds i madbranchen på den ene eller anden måde. På bloggen vil jeg skrive stort og småt om de fleste aspekter af mad. Der vil være opskrifter, restaurantbesøg, omtale af gear til madlavning, omtale af arrangementer o.s.v.

Leave a Reply

Din emailadresse vil ikke blive offentligtgjort.Krævede felter er markeret *