Restaurantbesøg

Testmiddag på Palægade

Restaurant Palægade er nyeste skud på Formel B´ knopskydning. Med Sletten, U formel og nu Palægade har folkene bag Formel B; Kristian Arpe-Møller og Rune Amgild Jochumsen fået et lille dynasti op og køre, som det er ved at blive en trend på den danske restaurantscene. Palægade er en drejning imod det mere traditionelle som flere andre i øjeblikket er på vej imod. Klassisk smørrebrød til frokost og ”danske” klassikere til aften. Begge dele med et moderne twist og med håndværk og velsmag som udgangspunkt.

Palægade ejes af en kreds med de to indehavere af Formel B Kristian Arpe-Møller og Rune Amgild Jochumsen som hovedmænd men med delejerskab af køkkenchef Magnus Mondrup Knussen og sommelierene Simon Olesen og Rasmus Amdi Larsen.

Til at styre frokosten har de allieret sig med Karina Pedersen og Betina Simonsen Madsen der begge tidligere har slået deres folder i en årrække på Schönemann. Frokosten har jeg tilgode, men kortet ser fantastisk ud.

Nå, nu er det ikke menneskene, men maden det drejer sig om og lad mig starte med at sige: Den er god! Vi var inviteret til den første testmiddag af aftenmenuen. Vi ankom kl.18.30 til de i mine øjne forrygende flotte nyrenoverede lokaler og blev modtager af Rasmus Amdi Larsen, der anviste os et bord og kort tid efter fik ”prakket” os på et par ”Flyversjusser” og en PG (Portvin og tonic). Flyversjusserne var lavet på en snaps hvor ”vinen” var lavet på lang peber, der er mildere og mere aromatiske end alm peber. Den var så brændt til en brændevin og smagte sammen med en citronvand, som jeg ikke fik navnet på, fantastisk med peberens styrke og smag og friskheden fra sodavanden. PTen var med en god hvid portvin og tonic tilsat en lille smule kirsebærvin, der gav den en lille smag af jul, men også fin frisk start på måltidet.

Jeg startede med en Hummerfrikassé med sprød toast, nye kartofler og løvstikke. Under et stykke ristet cirkel rundt brød med løvstikkespire på toppen gemte der sig skønne hummerstykker, nyopgravede mini kartofler, perleløg og den skønnest sauce. En skøn omgang, hvor de syltede perleløg gav en god modvægt til den lidt fede sauce og kartoflerne gav en spændende modvægt til det fine hummerkød. Vi drak en riesling til som rundede det hele godt af.

Så kom hovedretten som for mit vedkommende var en gang sommerbuk med et tilbehør af franske ærter: ærter, bacon, løg og salat og til en god reduceret vildtsauce. På Palægade har de valgt at man selv vælger sit tilbehør eller som en af lærerne på kokkeuddannelsen vist ynder at kalde det: Mætningsgraniture. Valget stod denne aften mellem stuvet spidskål med citron og peber, smørdampede hvide asparges, kartoffelkompot med havgus og grydestegt blomkål, nye kartofler med persille og smør og en grøn salat med mormor dressing. Vi valgte to slags kartofler og den grønne salat og jeg må sige at kompotten med sin lette ostefedme virkeligt passede godt til min ret. Vinen som vi nu fik var en spansk rødvin(navnet har fortabt sig) men en let afkølet vin med en masse smag uden at blive for kraftig til min buk. Så blev det tid til dessert og hvad er mere klassisk og dansk end rødgrød med fløde! Her i en frisk udgave toppet med friske jordbær og behørigt serveret med en doublecream.

Billede-14-05-2016-23.56.45

Maden var virkeligt god og lavet med sans for smag og respekt for tradition. Lokalet var moderne med mørkebrune toner og glasvægge med forskellige farvede glasfelter skaber et meget hyggeligt rum med virkelig god akustik og et lydniveau fra musikken i højtalerne – det tillod samtaler og samtidig en hyggelig summen af de andre gæster i rummet.

Jeg byder Palægade velkommen på den Københavnske madscene og garanterer, at vi ses igen og jeg skal jo også lige prøve den der frokost 😉

P.S Jeg glemte at fortælle, at jeg det meste af aftenen sad og aede den tomme Fin Juhl stol ved min side. Damm. Det er håndværk der er til at tage og føle på 😉

[fblike]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *