Diverse / Opskrifter

Ragu Bianco eller Lys kødsauce

For en del år siden fik jeg en kaninragu hos en ven og siden har jeg haft lyst til en lys ragu. Så inspireret af den, og lidt søgen på nettet. er jeg kommet frem til denne opskrift.
En lækkerbisken, som du roligt kan lave en stor portion af for det smager altså virkeligt godt.

Ragu Bianco
2 personer

600 g kyllingbryst – hakket i fine tern
1 ½  stor gulerod hakket i fine tern
2-3 blade blegselleri hakket i fine tern
1 ½ stort løg hakket i fine tern

5 stilke frisk timian
4 friske Laurbærblade
4-5 blade Salvie fint hakket
2 fed Hvidløg
½ chili hakket

2-3 dl tør hvidvin
3 dl kraftig kyllingefond
2 spsk hvedemel

revet citronskal
Hakket persille

Konkylie eller anden pasta der kan holde på noget væske

Opvarm en dyb pande med ½ dl olivenolie på ikke for høj varme.
Kom 2 fed let knuste hvidløg i og lad dem tage lidt farve.
Når de har taget lidt farve kommes det hakkede kyllingekød i.
Det steges også ved mellem varme og skal ikke brune men blot simre 10-12 min.
Tag kødet op og sæt til side.

Steg de finsnittede grønsagerne i  lidt mere olivenolie , kom urterne i. Steg det i 5-6 minutter.
Hæld hvidvinen på og lad det reducere til der kun er et tyndt lag væske tilbage.
Kom hvedemelet på og rør det godt igennem. Kom så hønsefonden på og lad det koge ind og tykne.
Kom hønsekødet og en håndfuld hakket persille, lidt revet citronskal og en god håndfuld revet parmesan i og lad det koge imens pastaen koger færdig 10-12 minutter.

Vend den færdigkogte pasta i raguen og server med en masse parmesan og hakket persille

Velbekommen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *