Hvem husker ikke den legendariske scene fra ”Lady og Vagabonden” hvor de spiser spaghetti og kødboller i tomatsovs og det ender i et kys! Romantik i højeste potens! Men jeg syntes altså at denne ret skal serveres med minimun linguine og gerne en Papadella. Jeg syntes den brede pasta klæder kødbollerne bedre… Den store overraskelse er kanelen i sovsen. Jeg må ærligt sige at, jeg ikke kender kanelens plads i det italienske køkken… Men det er s…. godt i denne sovs.
Kødboller i Tomatsauce
5-6 personer
Kødbollerne
100g. pinjekerner, hakkede
50 g. revet parmesan
½ håndfuld hakket persille
1 kg. hakket oksekød 3-5 %
5 små æg
100 g. rasp
4 tsk. oregano
3 tsk. kanel
salt og friskkværnet peber
olie
Sovsen
3 løg, finhakket
3 fed finhakket hvidløg
750 g. cherrytomater i 1/6 dele
olivenolie
640 g. tomatpassata
3 tsk. oregano
2 knsp chili
salt og friskkværnet peber
5 spsk. hvidvinseddike
Papadelle, tagliatelle, linguine eller anden bred pastatype der kan suge noget af sovsen
Grofthakket basilikum
Fintrevet parmesanost
Fremgangsmåde:
- Rør pinjekerner, parmesan, persille, oksekød, æg, rasp, oregano, kanel, salt og peber sammen, form til små kødboller, læg på en tallerken og sæt dem på køl ca. 30 min.
- Svits løg og hvidløg i olie til de er klare.
- Tilsæt cherrytomater, passata, oregano, salt og peber og bring i kog. Småkoger ved svag varme under låg 15 min. Smag til med hvidvinseddike, salt og peber.
- Opvarm olien på en pande og steg kødbollerne ved ret høj varme til de netop er gennemstegt. De må ikke få for meget, da de så bliver tørre.
- Læg kødbollerne i tomatsaucen og server med spaghetti og drysset med basilikum og parmesan.