Lad mig starte med at sige jeg ELSKER burgere. Derfor forsøger jeg også at smage så mange som muligt, og derudover laver jeg ofte en omgang til familie og venner.
Faktisk startede min kærlighed til burgere i Sverige i starten af 70erne. Min familie boede i Sverige i en årrække, og der stødte jeg på burgeren og burgerkæden CLOCK for første gang og det var meget vildt og amerikansk. Konceptet var som MacDonald og Burger King, men ingen af disse fandtes i Danmark på det tidspunkt. Burger King åbnede først i 1977 og resten er jo historie 😉
I øjeblikket har jeg flere favoritter hvor Sliders www.sliderscph.dk nok indtager en førsteplads. Ideen med en menu med tre små forskellige burgere er fantastisk og særligt når de er lavet så varierede og i utrolige udgaver. Deres fritter er gode og grove, men svingende i udførslen; første gang jeg var der, måtte jeg sende dem retur, da de åbenbart havde glemt at varme dem!!
En helt ny utrolig burger smagte jeg for første gang forleden: Jagger http://jagger.dk/. Rasmus Oubæks nyeste skud på sin kæde af restauranter i Istedgade. En fastfoodrestaurant med meget høj kvalitet på burgeren. Den var virkelig god og smagte grillet og uden for meget halløj. Pomfritterne var som MacD, så ok uden at være noget særligt. Tilgengæld kan man få Oubæks bearnaise som tilbehør. Mmmmm!
Så er der sidste skud. Og her støder jeg på et teknisk problem; det er faktisk ikke en burger, men en bøfsandwich. Jeg besøgte for 14 dage siden Grisen http://foodand.dk/grisen/ og her prøvede jeg deres bøfsandwich med brunsovs og hele udtrækket. Det er en virkelig god sag med en masse løg i forskellige udgaver, rødbeder og agurkesalat. Den er veltilberedt, velsmagende og meget mættende. Jeg havde faktisk tænkt mig at smage deres hotdog, men det må blive en anden gang.
Nå, ja. Jeg går stadig forbi MacD engang imellem. Der foretrækker jeg deres MacBacon som er en god og hurtig lille sag.
P.S Der kommer meget snart et indlæg med lidt opskrifter på hjemmelavede burgere og diverse tilbehør.
[fblike]