Denne forret er inspireret af Magnus Mondrup Knudsen, selv om han sikert ikke vil kunne genkende den. Jeg har brugt søkogte rejer fra Princip/Føtex, men alle skalrejer kan bruges. Og i forhold til anretning vil jeg nok bruge mayoen som bund næste gang, det vil samle retten. Iøvrigt vil jeg anbefale at i bruger skalrejer når der skal rejer på bordet. Det tager lidt tid at rense dem, men de smager, bare bedre end alle bøtte og frosne rejer jeg har smagt.
Skalrejer med Fennikel og urtemayo
Til 4 personer
Skalrejer
Fennilke
Radiser
Grønt æble
Oxsalis
Ørredrogn
Mayonaise
Dild
Purløg
Citron
Tø rejerne op efter anvisning og rens dem.
Lav 3 skåle med isterninger, vand og et skvæt citron. Skær fenniklen tyndt, gerne på mandolin. Samme tur til radiserne og tilsidst æblet som gerne må være en anelse tykkere i skiverne for at give lidt knas. Kom dem i hver sin skål. Dette gør at tingene holder deres sprødhed og ikke bliver misfarvet.
Rør en mayo eller snup et halvt glas Hellman og bland de finthakkede krydderurter og citronsaft i. Smag til med salt og peber.
Nu skal der anrettes; Ryst vandet af æbler, fennilke og radiserne. Gerne i salatslynge. Smør en cirkel med mayo på en tallerken og læg først fennikel i bunden og fordel resten af ingredienserne som på billedet.
Server med en ikke for tør Sauvignon Blanc. Velbekommen!