For et stykke tid siden så jeg en invitation for bloggere til at indsende en opskrift til en konkurence som Hav Torvehallerne og Seamore afholdt i forbindelse med Fiskens Dag d.16-9-2017. Og jeg vandt sgu! Det betød at jeg på dagen stod i Havs telt og lavede min egen ret til smagsprøver for flere hundrede mennesker… Sjovt og lidt hårdt da jeg træt efter en hård uge, men panodiler og endofiner hjalp på det.
Opskriften får i her:
Fyldig muslingesuppe med I sea Bacon
Til 4 personer
1 net muslinger
1 bundt porre
4 gulerødder
250 g små kogte kartofler i kvarte
I sea bacon
5 dl æblecider
2,5 dl piskefløde
Piments d’espelette
Purløg
Rengør muslinger
Orden porre og læg de hvide stykker til side
Kog kartoflerne ca 10-12 min og lad dem køle lidt ned
Hak to gulerødder groft og de to andre i små fine tern(brunoise) og læg disse til side
Svits porretoppene og de grove gulerødder i smør og olivenolie
Hæld cideren på og kom muslingerne i når cideren koger…
Tag muslingerne op efter ca. 2 min eller når de har åbnet sig.
Tag nu muslingerne ud af skallerne og stil dem til side
Kom en håndfuld hakket i bacon i og lad suppen koge 5-10 min. Si den så og kom fløden i når det er kommet i kog kommer du halvdelen af muslingerne i suppen og så blender du den.
Smag til med Piments d’espelette og kom de hvide porrestykker og gulerodsternene i og lad det koge ca. 10 min.
Kom kartoflerne i ca 5 min inden suppen er færdig. Smag til med salt og peber
Imens svitser du hakket I sea bacon på en pande og hakker purløget fint
Anret suppen med et par muslinger og drys med I sea bacon og purløg og server med et par skiver godt brød.
Foto: Tommy/Havtorvehallerne
Tillykke, Anders! Dejlig blog du har her. Vældig inspirerende. Håber alt er vel 🙂
Tak for det. Alt vel her. Savner dog at lave forestillinger med jer 😉