Vi skal jo spise flere grønsager og selv om det er lidt svært for mig at omstille mig, så prøver jeg lidt her og der.
I mange af mine hverdags retter har jeg ændret forholdet imellem kød og grønt, men her er en ren grønsagsret.
Jeg har dog selv brugt en hønsefond, da jeg ikke har fundet en grønsagsfond, der kan tilfredstille min smag,
men det kommer nok…
1 stk. hokkaido
3 gulerødder
2 løg
2 fed hvidløg
Et godt stykke frisk ingefær
En stang kanel
3/4 – 1 l grønsags eller hønsefond
Chiliflager
2 store spsk. Philadelphia light
Salt og peber
Tabasco
Olivenolie
Skræl græskarret og skær der i tern 2x2cm, gør det samme med gulerødderne.
Hak løget, hvidløg og ingefær groft.
Svits alle grønsagerne sammen med chiliflager og kanelstangen i 10-12 min.
Krydder med salt og peber
Kom fonden på og lad det koge ca. 20 min
Kom Philadelphia light i sammen med 2 dråber tabasco (kan undlades, hvis i ikke ønsker en så kraftig/stærk suppe) og lad det koge 5 min mere.
Fisk kanelstangen op.
Blend suppen med en stavblender og spæd til med fond hvis den bliver for tyk
Smag til en sidste gang med salt og peber
Jeg serverede forskellige toppings: Sprøde kikærter, frisk estragon og syltede bøgehatte, men vælg den/de toppings i selv foretrækker.
Iøvrigt er et godt brød og lidt ost altid en god ide til en gang suppe, så er der også noget mætningsgarniture 😉
Velbekommen