Forleden var jeg inviteret til at lave mad på The Labkitchen hvor min datter Luna arbejder. Så jeg fik endeligt skrevet en af hendes livretter ned, så jeg kan lægge den op her. Lasagnen har jeg lavet i rigtigt mange år, men den fik sin særlige historie, da jeg serverede den for min ældste datter Sara´s svigermor der var vegetar. Og glemte at den indeholder bacon. Hun tog det pænt og spiste uden om.
Lasagneplader
2 ds. Hakkede tomater
2 fed hvidløg
200 g Bacon
500g Spinat
100 g Pinjekerner
50 g Tørrede kantareller
1 bk. Markchampignon
2 løg
Frisk oregano
Frisk basilikum
chiliflager
Smør
Mel
1 l Mælk
Muskatnød
Pecorino eller parmasan
Mozzarella
Udblød kantarellerne i lunkent vand i ca.15 min. Gem iblødsætningsvandet. Hak dem groft
Brun bacontern og tag dem op af gryden, svits hakkede løg og grofthakkede champignon og kantareller i baconfedtet, tilsæt lidt olivenolie og krydder med salt og peber
Tilsæt de hakkede tomater og krydderi. Kom en sjat af iblødsætningsvandet i. Lad saucen simer 30 min. Kom bacon og pinjekerner i og vend spinaten i så den falder sammen. Lad det simer 10 min mere.
Lav en bechamelsauce af en liter mælk og en “smørbolle”, tilsæt en håndfuld revet hård ost og en håndfuld mozzarella. Smag til med rigeligt friskrevet muskatnød, salt og peber
Byg lasagnen op med et lag tomatsauce i bunden, lidt mozzarella, lidt bechamel og et lag pastaplader og gentag. Afslut med et lag pastaplader og luk af med Bechamel og rigeligt mozzarella.
Bag den i ovnen 25-30 min ved 200 grader. Den har godt af at trække mindst 10 min inden serveringen.
Server med en salat
P.S: Vil du køre rent vegetarisk kan du bruge røget tempeh
Tak for lån af foto: Philip Overbuary/The Lab