Denne utroligt lækre is så jeg for nogle år siden i en tv-udsendelse med Chiappas søstrenene; tre italiensk/engelske søstre, der har/havde deres eget tv-show, hvor de laver enkle italienske retter på engelsk tv. Men det er først tre måneder siden at jeg ved et tilfælde så at udsendelsen blev genudsendt og jeg fik skrevet den ned.
Jeg har lavet den flere gange siden og det er altså super let at lave den, kræver ikke ismaskine eller omrøring under indfrysning og mulighederne for at varierer er næsten uudtømmelige. Jeg har lavet den med kakao, kaffe, rommarinerede rosiner og hakkede valnødder. En kombination der er ”made in heaven”
Næste gang jeg skal lave den vil jeg prøve med lakrids pulver, lakridssirup og røre striber af lemon curd i inden frysningen.
Snyde italiensk Gelatto
BASE:
½ liter piskefløde eller double cream 😉
1 dåse kondenseret mælk
2 spsk. Vanilje ekstrakt
SMAG
F.eks.
3 spsk. kakaopulver (Valhorne er god)
Spiritus
kaffe
Revet citron
Diverse kaffe sirupper
Basen og smag pisket til en sej flødeskum – skal kunne trække toppe, men disse skal også falde sammen efterfølgende)
FYLD
F.eks.
Hakket chokolade
Hakkede nødder
Tørrede frugter
Frisk frugt
Rommarinerede rosiner
Vend fyldet i ”skummen” og så i fryseren i min. 5 timer
Tages ud 15 min før servering
Pyntes med hvad man nu syntes: Mynte, Syltet frugt, frisk frugt eller hvad der nu passer til din ”is”