Jeg skulle lave et par salater forleden og det er ingen hemmelighed, at det nok ikke er det jeg spiser mest af, men alligevel kan jeg godt lide at lave salater. Inspirationen til denne kommer fra Almanak fra Meyer. Min udgave er lidt mere “frugtet” og dressingen en tand mere syrlig.
1/2 finhakket rødkål saltes med 1 spsk salt trækker ca. 1 time – masser saltet ind i kålen med hænderne.
Smuttede mandler ristes i olivenolie til de er let brune drysses med salt og køler af på fedtsugende papir/køkkenrulle 😉
Rør en dressing af kirsebæreddike, Rapsolie og honning
Mandler, tørrede tranebær, Brombær og blåbær blandes (gem lidt af det hele til pynt) i salaten sammen med dressingen
Det er meget lækkert med blød feta/blokost ved siden af….. men det er det til de fleste salater 😉
Og har du en potte Oxalis er den super flot på….
Salaten går godt med efterår/vinter retter med god sauce til… Velbekommen!