Jeg kan huske, da jeg var meget ung og der nærmest kun var Kinagrille der solgte takeaway. Jeg var vild med hjemmelavede forårsruller, men skulle det være en ret så blev det næsten altid Chop Suey der kom med hjem. Forleden ledte jeg så inspiration, og faldt over en del opskrifter og historien om at retten ikke er kinesisk, men en amerikansk opfindelse af kinesere i New York. Det gør ikke retten dårligere, og her har jeg lavet min egen version som udover at smage , syntes jeg selv, godt også er meget kaloriefattig.
Chop suey
500 g kyllingebryst
6-7 dl god kraftig bouillon høns eller grønsag
Soya
Ca, 800 g blandede grønsager, vælg dem du kan lide som du syntes er passende i kinesisk mad
Jeg brugte shitakesvampe, sukkerærter, løg, gulerødder, edemammebønner og blegselleri
Chiliflager eller frisk finhakket
Ingefær
Neutral olie
evt. 1 tsk kinesisk 5 spicekrydderi
Kom bouillonen i en wok eller sauterpande kog den op med chili, ingefær og en dl. Soya
Når den har småboblet 10-15 min, jævn den med Maizena til en lidt tyk konsistens.
Del kyllingebrysterne i to på langs og skær dem så tynde (0,5 cm) stykker
Steg dem i en skefuld neutral olie på en pande. Når de lige har taget lidt farve over det hele, kommer du en sjat soya på og steger videre til saften er blevet klar igen. Stil til side på tallerken
Skær grønsagerne i mundrette stykker, jo ”hårdere” typer jo tyndere stykker og steg dem i 5-10 min i neutral olie.
Når grønsagerne er færdige blandes de med kyllingekødet i saucen og smages til med salt og peber og evt. lidt mere Soya
Server med dine favoritris. Velbekomme