Inspireret af Jamie Oliver, er jeg kommet frem til denne opskrift, som jeg syntes indeholder alle de elementer en chili skal have: Styrke, lidt røg, sødme, bitterhed og robusthed.
200 g bacon tern
300 g hakket okse 8-12%
300 g oksekød i tern
3 rødløg
2 røde pebre
2 ds. Hakkede tomater
1 ds. Chilibeans( spar IKKE her)
1 ds. Sorte bønner
½-1 Frisk rød chili
1 spsk Chipotle
1 tsk Adoabo chili
1 tsk Chiliflager
1 spsk Spidskommen- friskknust
1 Kanelstang
4 store blade laurbær
Evt. stjerneanis
1-1 1/2 dl stærk kaffe
3 spsk cacaopulver
Brun bacontern og tag dem op af gryden, efterlad fedtet og tilsæt lidt olie eller smør
Brun okseternene hårdt ad og tag dem fra
Brun nu det hakkede kød og kom begge slags tern tilbage i gryden
Tilsæt de strimlede rødløg og steg af til de er blevet transparente
Kom nu krydderierne i og lad det snurre lidt og kom cacao i og lad det smelte ind
Tilsæt kaffen og 2 min efter de hakkede tomater.
Giv det hele et skud salt og peber
Lad det stå og simer 1 time
Tilsæt rødpeberstrimler og de 2 slags bønner og lad det simre igen en times tid
Smag til med salt og peber og server med dit favorit tilbehør: Majs, ris, caucamole, Nachos, Chedderost, cremefraiche, tomatsalsa og koriander