Forleden hørte jeg podcasten Madøre med Mikkel Nielsen og gæsten var Dac Wichangoen og hun fortalte om en af sine personlige favoritter: Pad Kapow og mit mundvand løb øjeblikkeligt. Så her er min version af den. OG ja der er edamame bønner i, for jeg elsker dem og vi skal jo spise mere grønt 😉
Pad kapow ala Anders
500 g hakket flæskekød
2 fed hvidløg
1-2 bundter thai basilikum
1 stor rød chili
1 bundt koriander
2 dl østerssovs
1 dl soya
½ dl fishsauce
2 dl jasminris
1 ½ spsk palmesukker eller rørsukker
300 g friske bønner
150 g edamame bønner
Blend korianderstilke, ½ chili, østerssovs, soya og fishsauce sammen.
Gør bønnerne klar ved at nippe dem og del dem i tre. Pluk thaibasilikummen og tø edemammebønnerne op ved at hælde kogende vand over den og lade dem stå 5 min.
Varm smagsneutral olie op i en wok og kom de to fed hvidlig i
Lad den tage farve og kom så kødet i. Steg kødet godt igennem
Tag kødet op af wokken og steg de to slags bønner igennem sammen med ½ hakket chili og 2/3 af basilikummen.
Kom kødet tilbage i wokken og hæld “sovsen” på. Lad det stege igennem et par minutter og server med jasminris og pynt af med resten af basilikummen og koriander.
Server evt Broccolini med en sesamdressing ved siden af for at få endnu mere grønt. En thai agurkesalat vil også passe godt.
Velbekommen!
Pad Kapow til William, Rasmus og Klaus her til aften. Det var et hit!❤️ Kh Marianne
Det glæder mig! Hils i stuen!