Svinemørbrad med ”Black Pepper” sauce med aromatiske ris og asiatisk agurkesalat
1 mørbrad
1 stor gulerod
1-2 store løg i aflange strimler
1 grøn peber
1 rød peber
200 g Grønne bønner
1 bundt Forårsløg
1 flaske ”Black Pepper” sauce
4 dl. Hønsebouillon
½-1 rød Chilli
Soya
Østerssauce
1 spsk. mørk rørsukker eller palmesukker
Maizena/Jævning
2 dl Jasminris
1 stykke ingefær
1 fed hvidløg
1 stilk Citrongræs
1 Pandam blad(Hvis du kan finde det)
1 agurk
1 rødløg
½ rød chili
Alm. eddike
Koldt vand
Sukker
Salt og peber
Bland 1,5 dl eddike og samme mængde vand med salt, peber og en spsk. Sukker. Rør til sukkeret er opløst. Fin hak rødløget og skær chilien i tynde ringe. Kom det i lagen. Del nu en agurk på langs og fjerne kernerne med en ske. Skær den i 2-3 mm tykke skiver og kom dem lagen. Stil i køleskabet en min 30 min.
Rens mørbraden og skær den i ca. 0,5 cm skiver
Kom den i en skål og hæld ca. 1-1,5 dl ”Black Pepper” sauce over og rør det godt igennem
Sæt til side og lad det trække mindst 30 min, men gerne længere
Skær grønsagerne i mundrette stykker- tag hensyn til at de skal have samme tilberedningstid
Sæt en gryde over med Hønsebouillon, 1-1,5 dl ”Black Pepper” sauce, chili i helt tynde skiver, et par spsk. Østerssauce, et par spsk. Soya og sukker.
Lad det simer til det skal bruges
Gør klar til risene afmål og skyl risene i koldt vand et par gange. Kom ris, 3 dl vand, salt, et mast fed hvidløg, nogle grove stykker skrællet ingefær, nederste stykke af et citrongræs(let banket med kødhammer eller lign) og evt. et par 5-10 cm pandam blad i. Lad det koge op og koge ca 10-11 min. Sluk varmen og lad risene trække mindst 10 min
Svits kødet i neutral olie eller peanut olie til det har taget godt farve over det hele.
Tag kødet op og sæt til side.
Svits nu løget i lidt mere olie i et par minutter til de er blevet lidt bløde og tilsæt så resten af grønsagerne og steg dem 3-5 min til de har taget lidt farve.
Hæld nu saucen på og vend det godt igennem. Tilsæt lidt maizenajævning hvis du vil en lidt tykkere sauce. Til sidst kommes kødet tilbage i gryden og varmes igennem.
Tag smagsgiverne op af risene og løsn risene
Server med det samme og drys med en håndfuld halvfint snittet forårsløg og agurkesalaten
Velbekommen