800 g bagekartoffel
4 porre
1,5 dl hvidvin
1 l hønsebullion
Frisk timian
125 g Philadelphia light
200 g bacon
Rapsolie
Smør
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre tern
Fjern toppene og skyl porre, skær den i 2-3 cm stykker
Kom rapsolie og smør i en tykbundet gryde og svits kartotek og porre ca. 6 min
Tilsæt rigeligt frisk timian og svits videre et par minutter
Tilsæt hvidvinen og kog det ind i nogle minutter
Hæld nu hønsebullion i og lad det koge 20-25 min. Kartoflerne skal blive meget møre.
Kom Philadelphia i og kog med et par min.
Her skiller vandene: Du kan blende suppen med en stavblender eller lave den grovere med en ske eller kartoffelmoser.
Server med baconstykker eller dit foretrukne knas på toppen og er drys purløg skader heller ikke.
Jeg lavede et par stykker rugbrød med en mild blå ost til sidst men ellers så server et godt brød til også.