Diverse

Super nem og lækker Kartoffel/Porresuppe


800 g bagekartoffel
4 porre
1,5 dl hvidvin
1 l hønsebullion
Frisk timian
125 g Philadelphia light
200 g bacon
Rapsolie
Smør

 

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre tern

Fjern toppene og skyl porre, skær den i 2-3 cm stykker

Kom rapsolie og smør i en tykbundet gryde og svits kartotek og porre ca. 6 min

Tilsæt rigeligt frisk timian og svits videre et par minutter

Tilsæt hvidvinen og kog det ind i nogle minutter

Hæld nu hønsebullion i og lad det koge 20-25 min. Kartoflerne skal blive meget møre.

Kom Philadelphia i og kog med et par min.

Her skiller vandene: Du kan blende suppen med en stavblender eller lave den grovere med en ske eller kartoffelmoser.

Server med baconstykker eller dit foretrukne knas på toppen og er drys purløg skader heller ikke.

Jeg lavede et par stykker rugbrød med en mild blå ost til sidst men ellers så server et godt brød til også.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *