Opskrifter

Ris og Rejer

img_6146

Kender i det at man får en forret og bare ville ønske at der var mere af den? Jeg har flere gange brugt en forret som udgangspunkt for en hovedret og denne opskrift er et af eksemplerne:

En forret som vist oprindeligt er en græsk “Meze”. Den er superlet, tager ikke lang tid at lave og ikke særlig dyr.

Ris og Rejer

2 poser store frosne rejer
2 dåser gode flåede tomater
2 løg
1-2 fed hvidløg eller efter smag
1  bundt persille
2 dl rå ris
Olivenolie
400 g  feta/salatost

 

Hak løget og hvidløget fint. Svits i olivenolie til de der “klaret”.
Kom de flådede tomater i, hak dem med grydeskeen  og kom hakket persille i. Lad det koge sammen imens risene  koger.
Kog risen efter anvisning. Jeg bruger alm. parboiled til retten, men jasminris eller basmati er også gode. De giver bare lidt mere “parfume” til retten.
Bland ris og tomatsovsen sammen så blandingen bliver flydende. Kom risene i tomatgryden for bedre at kunne styre det.
Kom lidt olivenolie i et ildfastfad og fordel det godt. Læg nu et lag af halvdelen af ris/tomat blandingen og drys frosne rejer over i et jævne lag. Så kommes den anden halvdel agf blandingen over. Så drysses fetaternene over og fadet kommes i ovnen ved 200 grader til fetaen har taget god farve på oversiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *