Nu er det sommertid og så er det suppetid! Ja, altså ikke store varme og fyldige supper, men kølige, læskende og friske sommersupper som Gazpacho, ærtesuppe og lignende. Her er et take på en agurkesuppe. Opskriften fik jeg for år tilbage af en veninde, hun havde fået den fra sin far, og nu er den blevet en klassiker hos mig.
Kold agurkesuppe med basilikum
2. stk. agurker
1. l hønsebouillon
1 . l yoghurt naturel
2 fed hvidløg
2-3 krukker basilikum
3-4 modne tomater
½ dl Olivenolie
Lav en liter bouillon: hjemmelavet er blæret, kosher fra Jødisk supermarker er cool og Oscars er helt fin 😉 Bland yoghurten, bouillonen og olivenolien sammen med hvidløget, der til denne opskrift skal presses med en hvidløgspresser for at få den fordelt i suppen.
Riv agurkerne groft eller skær dem i ultrafin julienne. Pluk og hak basilikummen mellemfint – gem lidt til pynt, og vend begge dele i suppen og sæt den på køl. Jeg har nogle gange skulle lave suppen på rekord tid og så har jeg taget en ¼ liter af bouillonen og erstattet den med isterninger. Men så skal bouillonen være tilsvarende kraftigere.
Skær et kryds i toppen at tomaterne og skær evt. stilken fri. Kom dem i kogende og lad dem koge op 1-2 min. Hæld vandet fra og skyl med koldt vand. Fjern skindet og skær den i kvarte. Fjerne så kærnerne og skær ”kødet” i lange fine strimler. Bland ¾ i suppen og brug resten til pynt ved servering.
Server som forret til 8-10 eller hovedret til 4, men så kræver det nok lidt godt brød for helt at mætte..
[fblike]