Opskrifter

Rørt Tartar!!!

tartar

Jeg elsker tatar og har gennem tiderne fået mange variationer, men faktisk har jeg kun fået et par stykker der har været rørt. Det skal der laves om på nu, så jeg besluttede mig for at lave en selv. Det gik sgu ok!!! Jeg gjorde som jeg tit gør: Pløjer nettet efter opskrifter og ender med at lave min egen udgave. Den kommer her!

Ingredienser

250 g hakket inderlår (Køb frisk hakket hos slagteren og gerne øko hvis du kan)
1 skalotte løg
2 æggeblommer
1 stor spsk. dijonsennep
5 stk Cornichons
2 spsk. Kapers
salt og peber

 

Tilbehør

Peberodsmayonaise
Smørstegt rugbrød
Blandede salater
Syltede sennepsfrø

Du starter med at forberede det der skal røres i tataren: Fin hak løg, kapers og Cornichons.
Så laver du mayoen (jeg var doven og brugte Hellmans) som røres med frisk finrevet peberod.
Sennepsfrøene syltes i en lage af 1 del vand 2 dele æbleddike og 1 del sukker. Lav den dagen før, så er den bedst.
Tag en skive rugbrød og riv den i små stykker og rist den hård i smør. Det tager lidt længere end man forventer.

Rør nu kød, løg, Cornichons, kapers og æggeblommer let sammen. Hvis du røre hårdt og længe bliver tatraren for fast i konsistensen…

Form nu en ”bøf” eller brug en form til at lave en flot rund ”bøf” læg den på en håndfuld skyllet salat

Og pynt af med ”dutter” af mayo og fordel resten af tilbehøret…

Velbekomme!

Jeg hedder Anders Hjerming. Bloggen er en konsekvens, af at jeg alligevel beskæftiger mig med mad, en meget stor del af min tid. Jeg laver mad, jeg spiser en del ude, jeg læser om mad, jeg fotograferer mad engang imellem og så er en del af min venskabskreds i madbranchen på den ene eller anden måde. På bloggen vil jeg skrive stort og småt om de fleste aspekter af mad. Der vil være opskrifter, restaurantbesøg, omtale af gear til madlavning, omtale af arrangementer o.s.v.

Leave a Reply

Din emailadresse vil ikke blive offentligtgjort.Krævede felter er markeret *