Opskrifter

Småt, godt og DYRT!

hummerhale1

Jeg er så heldig, at jeg en gang i mellem får søndags besøg af mine kokkevenner. Søndag er ofte kokkenes fridage og på trods af det gider de engang imellem at lave mad sammen med mig.  Min ven kok Magnus Mondrup Knudsen(Palægade) var på besøg for et års tid siden. Vi lavede en 8 retters middag sammen med fokus på fisk og skaldyr. Ja, ja der var også en enkelt rib-eye involveret. Det her er første hapser og det var en fantastisk start. I øvrigt fortalte Magnus at det åbenbart er en klassisk fransk servering.

Kaviar ER en dyr spise, og jeg har kun spist det i sin rene form 3-4 gange MEN det smager fantastisk og kan ikke sammenlignes med de små glas du finder i supermarked. Så prøv det ved en festlig lejlighed eller hvis du vil forkæle nogen…

Jomfruhummer med kaviar og creme fraiche

Til 4 personer

4 store skefulde double Fraiche 48% fra Arla Unika

4 flotte rensede jomfruhummerhaler

30 g Oscietra kaviar

Ca. en spiseskefuld mælk

Opvarm en pande med en smule smagsneutral olie. Steg halerne hårdt og kort, så de karamellisere på overfladen, men ikke bliver tørre. Kom evt. en klat smør på til sidst i stegningen, det bruser op og giver en skøn lidt “fed” nøddeagtig smag. Læg dem tilside.

Imens lunes – ikke varmes, cremefraichen sammen med mælken for at den bliver mere flydende, men ikke tynd. Vend forsigtigt kaviaren i – gem evt. en smule til at lægge oven på halerne ved serveringen. Server straks.

[fblike]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *