Opskrifter

Sommertid = Suppetid

agurk1

Nu er det sommertid og så er det suppetid! Ja, altså ikke store varme og fyldige supper, men kølige, læskende og friske sommersupper som Gazpacho, ærtesuppe og lignende. Her er et take på en agurkesuppe. Opskriften fik jeg for år tilbage af en veninde, hun havde fået den fra sin far, og nu er den blevet en klassiker hos mig.

Kold agurkesuppe med basilikum

2. stk. agurker

1. l hønsebouillon

1 . l yoghurt naturel

2 fed hvidløg

2-3 krukker basilikum

3-4 modne tomater

½ dl Olivenolie

Lav en liter bouillon: hjemmelavet er blæret, kosher fra Jødisk supermarker er cool og Oscars er helt fin 😉 Bland yoghurten, bouillonen og olivenolien sammen med hvidløget, der til denne opskrift skal presses med en hvidløgspresser for at få den fordelt i suppen.

Riv agurkerne groft eller skær dem i ultrafin julienne. Pluk og hak basilikummen mellemfint – gem lidt til pynt, og vend begge dele i suppen og sæt den på køl. Jeg har nogle gange skulle lave suppen på rekord tid og så har jeg taget en ¼ liter af bouillonen og erstattet den med isterninger. Men så skal bouillonen være tilsvarende kraftigere.

tomat1

Skær et kryds i toppen at tomaterne og skær evt. stilken fri. Kom dem i kogende og lad dem koge op 1-2 min. Hæld vandet fra og skyl med koldt vand. Fjern skindet og skær den i kvarte. Fjerne så kærnerne og skær ”kødet” i lange fine strimler. Bland ¾ i suppen og brug resten til pynt ved servering.

Server som forret til 8-10 eller hovedret til 4, men så kræver det nok lidt godt brød for helt at mætte..

Jeg hedder Anders Hjerming. Bloggen er en konsekvens, af at jeg alligevel beskæftiger mig med mad, en meget stor del af min tid. Jeg laver mad, jeg spiser en del ude, jeg læser om mad, jeg fotograferer mad engang imellem og så er en del af min venskabskreds i madbranchen på den ene eller anden måde. På bloggen vil jeg skrive stort og småt om de fleste aspekter af mad. Der vil være opskrifter, restaurantbesøg, omtale af gear til madlavning, omtale af arrangementer o.s.v.

Leave a Reply

Din emailadresse vil ikke blive offentligtgjort.Krævede felter er markeret *