Denne umamibombe passer godt til sæsonen og ddet lidt køligere vejr.
Super enkel at lave og smager så godt.
250 g kantareller (evt. frosne)
250g brune champignon
1 l svampe/hønsefond
¼ piskefløde/200 g Philadelphia light
3 spsk. olivenolie
Pimont de espalette
1 ds /240 g nykogte cannelloni bønner
1 bundt sortkål
2 rødløg
1 fed hvidløg
4 kviste timian
Hvidvin/cognac
Hakket persille
Evt. Bacontern
Fremgangsmåde:
Brun der groft hakkede svampe på pande i lige dele olie og smør til væsken er fordampet.
Steg de strimlede løg og hakkede hvidløg i en klat smør i en gryde.
Tilføj svampe og timianstilke til løgene og lad det simre et par minutter. Flamber evt. i lidt cognac eller tilføj en til 2 dl hvidvin
Kom fonden ved og kog i 10 min. Tilføj fløden og kog videre.
På panden fra svampene steges det ribbede og grofthakkede sortkål i lidt olivenolie.
Kom bønner og det meste sortkål i suppen og smag til med salt, peber og Piment de espalette.
Når bønnerne er gennemvarme serveres suppen med drys af sortkål og hakket persille.
Suppen bliver ikke dårligere af at du starter med at stege lidt bacon af og vender det i sammen med fonden. Men den er virkelig god uden også. Velbekomme.