Opskrifter

To små svampehapsere…

svampex2

Disse to små “anti pasta” hapsere, stammer fra mit bud på en tre retters italiensk middag til en konkurrence, som den italienske butik Supermarco i sydhavnen udskrev i 2013. Konkurrencen var for hold på 2 og man skulle komme med et bud som sagt på en tre retters middag. Jeg og min ven Peter var så heldige/dygtige at vi blev udvalgt og kæmpede bravt ude i Valby på Tim Vladimirs køkken. Desværre vandt vi ikke, men som “trøst” sagde Tim Vladimir at hvis han skulle holde en drengeaften med fodbold og gang i den var det 100% os han ville få til at lave maden 😉

 

Svampecreme

500g friske/frosne Karljohan

1-2 Skalotteløg

1 Hvidløg

1 bundt Purløg

200g Ricotta

1.stk ansjosfilet

Paninibrød til crostini

 

Svampene steges hårdt på en pande i olivenolie

Løg og hvidløg fint hakkes og kommes til svampene til sidst i stegningen – så de lige tager farve

Læg en til to svampe til side og blend svampe/løgblandingen sammen med ansjosfileten til en cremet konsistens

Hak purløget fint og rør ricotta, svampe og purløg sammen

Smag til med salt og peber

Server på små stykker ristet brød med en skive på hver og lidt purløg

 

Syltede svampe

250g brune Marksvampe

Olivenolie

Bundt Frisk rosmarin

Bundt Frisk timian

1.stk rød Chilli/medium styrke

hvidvinseddike

2.stk tomater

Revet citronskal

 

1.dl olivenolie varmes op i en gryde og finthakkede krydderurter, chilli og revet citronskal kommes i. Det må ikke stege men koge 1 min eller 2.
Herefter kommes Hvidvinseddiken i, i et forhold på ca. 1 til 4, men smag på blandingen

Svampene skæres i 3-4mm skiver og steges let på en pande med olivenolie

De kommes i en lidt høj beholder og overhældes med olie/eddikeblandingen

Køles med i køleskab

Tomaterne udkernes og skæres i meget små tern

Svampene serveres afvædede med et drys tomattern

[fblike]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *