Restaurantbesøg

Palægade revisited!

    palJomfru

Så fik jeg lejlighed for at prøve frokosten på Palægade. Sidst var det jo aftenmenuen som Magnus Mondrup Knudsen står bag der var i fokus. Denne gang er det som sagt frokosten som Karina Pedersen og Betina Simonsen Madsen styrer med hård hånd. De to tidligere Schönemann piger har taget deres håndværk med sig og ligger stilmæssigt mellem det klassiske og det helt moderne. De laver det hele fra bunden, ingen hvide anonyme spande med købesild her.

Kortet der indeholder omkring 4o numre er opdelt i ”Gode Sild”, Alt godt fra havet, Alt godt fra marken, skoven og stalden, Det lune og til sidst Dessert og Ost. Og fristelserne er store; Lun dobbelt stegt sild med grov sennep og urter, Paneret pighvar på toast med oksehaler, persille og porreskud, Rørt tatar på sprødt rugbrød med syltet løg, syrlig løg mayo og æg blandt mange.

PalSnaps

Vores tjener startede med at spørge til drikkevare og da det var en meget varm dag – fik jeg en stor classic øl fra Møns bryghus og på hans anbefaling husets egen aromatiske snaps lavet på indonesisk lang peber som de selv har fået lavet i samarbejde med CPH Distillery. Den stødte jeg også på sidst jeg var på besøg, dog i en ”Flyversjus” og jeg vil sige at den klare sig fantastisk på egen hånd og på trods af at jeg normalt drikker snaps nedkølet til kold, var den virkeligt god med det sødlige pebersting.

Jeg var i fiskehumør og startede med en Karrysild med krydderchutney, lunt æg og karse. Silden er for mig atypisk ved, ikke at være den ret fede karrymayonnaise udgave men normalt får, men en virkelig lækker sild der havde ligget i en skøn velkrydret karrylage. Silden havde bid og en masse smag. Chutneyen var balanceret og løg og en masse karse gav en god pebret smag.

PalKarry

Så fulgte endnu et kæmpe hit; Jomfruhummertatar med æg frit, løgmayonnaise og karse. Det groft hakkede søde kød fra hummerhalerne fik godt selskab af det friterede æg der havde en knasende sprød skal der sammen med en behersket mængde lækker løgmayo gav den ene fantastiske mundfuld efter den anden.

Nu fulgte det der skulle havde været afslutningen- men faktisk vist sig at være næstsidste: Paneret pighvar på toast med oksehaler, persille og porreskud. En ret der åbenbart kommet med fra menuen på Formel B. Et stykke kort men hårdt stegt stykke pigvar lå på et gavmildt lag af den lækreste braiserede oksehale der igen lå på en knasende sprødt stykke toast. Øverst lå et fint halvt letsyltet sødligt løg og en creme jeg tror var lavet på ærter. Et forrygende stykke mad som jeg faktisk gerne ville have som en hovedret en dag. Jeg kunne ikke få nok.

PalPig

Nu troede jeg at det var slut men da en af mine medspisere skulle have et stykke hjemmelavet lagkage måtte jeg også have et. Den var frisk og ikke for fed og mængden af chocolade glasur på toppen var også tilpas. Den røg så hurtigt at jeg glemte at tage et billede 😉

PalHugg

Alt i alt var det som det fremgår en skøn og velsmagende frokost og mængden af herre i hvide skjorter, der fik mig til at føle mig som en del af et Peter Martensen maleri, indikere at Palægade også til frokost har ramt en mål gruppe i indre by. Men det må ikke skræmme nogen for at tage forbi. Palægade er med deres brune vægge og farvede glas vægge et meget hyggeligt og afslappet sted.

[fblike]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *