Opskrifter

Hyldest til Fru Plum

IMG_3030

Der er opskrifter, der tager luften lidt fra en, når man laver dem første gang. Dette er en af dem. Jeg så faktisk det tv-program hvor Camilla Plum lavede den og tænkte at den ville jeg også lave. Siden har jeg nok lavet den 30-40 gange og stort set alle jeg har serveret den for er vildt begejstrede; de bløde nudler, de friske krydderurter(spar ikke på dem) og søde, kraftige og lidt stærke dressing er bare utrolig. Jeg har tyvstjålet opskriften fra DR´s hjemmeside, så her får i den.

Velbekommen og drik kold øl til!!!

Nudelsalat med grillet andebryst og mange urter
Ingredienser
Salat
•    1 pakke risnudler
•    1 smule kogende vand
•    1 spsk. salt
(til nudlerne)
•    1 bundt mynte
•    1 bundt friske koriander
•    1 bundt thaibasilikum
•    1 bundt forårsløg
•    2 stk. andebryster med skind
•    1 smule olie til stegning
•    1 smule salt og peber
Pynt
•    10 stk. skallotteløg
•    1 dl cashewnødder
•    2 stk. lime
Dressing
•    2,5 dl jordnødolie
•    8 spsk. østerssauce
•    4 spsk. fishsauce
•    2 stk. lime (skal og saft)
•    6 spsk. palmesukker
•    2 stk. finthakkede limeblade
•    2 spsk. ingefærmos
•    1 stk. chili
•    3 fed hvidløg
Fremgangsmåde
1.    Kom nudler og salt i en stor skål og hæld kogende vand på til det dækker. Rør rundt og lad det trække til nudlerne er bløde, men stadig har bid. Dræn i en sigte. Skær løgene i tynde skiver og steg dem sprøde i olie.
2.    Riv en skrabet, frisk ingefær på et meget fint rivejern til der er to spsk. mos. Pluk de fleste af bladene af urterne, og hak resten mellemfint. Hvis stilkene er møre skal de hakkes med.
3.    Bland de hakkede urter, chili og ingefær med resten af ingredienserne til dressingen. Steg eller grill kødet til det er rosa indvendigt.
4.    Steg på skindsiden i 8 minutter så 4 minutter på den anden side til et stort bryst.
5.    På en pande skal det have til saften kommer ud på oversiden af kødet, så vender man og steger til det føles akkurat fast. Salt og peber på. Lad det køle af.
6.    Skær i tynde skiver når det er lunkent, med toppen hvis den stadig er grøn, i fine skrå skiver.
7.    Bland nudler, med løg, det meste af dressingen og arranger det på et fad.
8.    Læg kød og krydderurteblade øverst på en smuk måde og dryp med resten af dressingen. drys med peanuts, og ristede løg, og læg limebåde rundt i kanten af fadet. Det smager, meget, meget godt.
9.    Evt. rester kan sagtens opbevares på køl til dagen efter.
10.    Men som al mad mister det smag og konsistens, når det har været på køl, hvorfor man også skal lave salaten umiddelbart før man spiser den, eller måske nogle timer før.

https://www.dr.dk/mad/opskrift/nudelsalat-med-grillet-andebryst-og-mange-urter

Jeg hedder Anders Hjerming. Bloggen er en konsekvens, af at jeg alligevel beskæftiger mig med mad, en meget stor del af min tid. Jeg laver mad, jeg spiser en del ude, jeg læser om mad, jeg fotograferer mad engang imellem og så er en del af min venskabskreds i madbranchen på den ene eller anden måde. På bloggen vil jeg skrive stort og småt om de fleste aspekter af mad. Der vil være opskrifter, restaurantbesøg, omtale af gear til madlavning, omtale af arrangementer o.s.v.

Leave a Reply

Din emailadresse vil ikke blive offentligtgjort.Krævede felter er markeret *